Vloeren

Gepost op: 18 juli 2018

Vloeren in huis zijn mede bepalend voor de uitstraling. Ze hebben in de loop van de jaren al heel wat veranderingen doorgemaakt. Nog niet zo heel lang geleden werden er hoofdzakelijk plavuizen in een woonkamer gebruikt. Plavuizen doen erg ongezellig aan en stralen geen warmte uit. Daarom werd er gezocht naar een andere manier om de vloer mee te bedekken. Na de plavuizen werd er vaak gekozen voor zeil. Je ziet deze manier van vloerbedekken tegenwoordig steeds meer. De kwaliteit van het zeil is wel enorm verbeterd ten aanzien van vroeger. Wanneer je nu bijvoorbeeld een zeilsoort met een houtmotief neemt, is het bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Na het zeil werd vloerbedekking hoofdzakelijk op de vloer toegepast. Het wordt nog steeds vaak toegepast omdat het warm aandoet. Vloerbedekking heeft wel een groot nadeel. Het wordt snel vuil, omdat er het vuil van bijvoorbeeld je schoenen aan blijft zitten. Je zult het dus vaker moeten schoonmaken. Wanneer het erg vuil is, zal je de vloerbedekking schoon moeten laten maken. Daarom worden er toch wel weer tegels gebruikt waarop vervolgens een vloerkleed wordt gelegd. 

Houten vloeren 

Om een warme uitstraling te verkrijgen en toch het vuil worden te vermijden, wordt hout gebruikt. Massief hout is mooi, maar wel erg kostbaar. De meeste houten vloeren kun je zelf leggen wanneer je aan een aantal regels in acht neemt. Je moet voldoende ruimte houden bij de muren en andere obstakels. Een houten vloer zal uitzetten wanneer hij warm wordt. Daar is dus ruimte voor nodig. Om de kostprijs te drukken van een houten vloer wordt er tegenwoordig vaak voor laminaat gekozen. Wanneer je een goede laminaatsoort gebruikt, is deze niet van een massief houten vloer te onderscheiden. Ook wordt er bij een vloer van hout, in de woonkamer, een vloerkleed gelegd. Dit doet dan weer warmer aan. Het is verstandig om je te laten voorlichten door bijvoorbeeld de Parket en Laminaatwinkel.

Gietvloeren 

Momenteel worden er vaak gietvloeren in huis gebruikt. Er zijn zeer veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Ze kunnen bij elk interieur worden ingepast. Een gietvloer is niet alleen mooi en erg praktisch, maar je kunt zo'n vloer ook gemakkelijk zelf leggen. Hij kan over een bestaande vloer van bijvoorbeeld tegels of hout worden gelegd. Je giet daarvoor het materiaal van de gietvloer over de bestaande vloer. Daarna ga je het materiaal goed over de vloer verdelen met een rolgietkam. Zodra dat klaar is, ga je het materiaal na rollen met een prik rol en vervolgens laat je het drogen. Na het drogen heb je een prachtige vloer. Een gietvloer is goedkoop en eventueel bestaande scheuren worden weggewerkt. Laat je goed voorlichten, voordat je zo een vloer gaat leggen.

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën