Vloeren en tapijten: parketvloer

Gepost op: 13 oktober 2017

Een parketvloer

De inrichting heeft de laatste jaren in een woning heel wat veranderingen ondergaan. Voor wat betreft de inrichting speelt de vloer een belangrijke rol. Het is nog niet eens zolang geleden dat er hoofdzakelijk vloerbedekking werd gebruikt. Nu doet een vloerbedekking in de huiskamer van een woning wel gezellig en warm aan. Een vloerbedekking wordt nog steeds gebruikt en is in veel designs en kleuren verkrijgbaar. Toch heeft een vloerbedekking wel een groot nadeel. Door het lopen op een vloerbedekking zal het vuil worden. Ook is het een probleem, indien er een vloeistof op gemorst wordt. Je bent bij het morsen van een vloeistof verplicht het zo snel mogelijk te verwijderen. Je moet voorkomen dat het vuil in de vloerbedekking dringt. Dan wordt het namelijk zeer moeilijk om het vuil te verwijderen.


Vloertegels

Om de problemen van het vuil worden te verminderen is men overgegaan op tegels. Tegels doen echter koel aan dus wordt er toch een vloerkleed op gelegd. Dat wordt nog steeds gedaan. Er zijn tegels voor iedere inrichting beschikbaar.


Houtsoorten

Om te zorgen voor een warme sfeer in huis wat gemakkelijk in onderhoud is, wordt er nu vaak hout gebruikt. Je zou bij de inrichting van een woonkamer houten planken kunnen gebruiken. Je zou ze zelf kunnen leggen. Voor het leggen moet je je goed laten voorlichten. Laat de bestelde planken voordat je ze legt eerst een paar dagen in de ruimte liggen waar ze gelegd moeten worden. Dan kunnen ze uitwerken. Ga na wat voor ondergrond je moet gebruiken en hoe ver ze van de muur gelegd moeten worden.  Om de kosten te drukken, kun je ook laminaat toepassen in de woonkamer. Het tegenwoordige laminaat is niet meer van echt hout te onderscheiden. Door het moderne kliksysteem dat erbij gebruikt wordt kan iedereen het leggen.


Een parketvloer

Een parketvloer in een woonkamer geeft een bepaalde warme sfeer. Een parketvloer, die uit houten deel bestaat, moet je door een vakman laten leggen. Hij wordt als hij is gelegd van een beschermende laklaag of olie voorzien. De parketvloer is minimaal 6 mm dik. Een parketvloer is zeker niet goedkoop. Ga dus de parketvloer niet zelf leggen. Laat dat aan de specialist over. Omdat het een dure vloer is, moet je voor 100% tevreden zijn als de vloer in de huiskamer ligt. Je kunt de parketvloer ook over een vloerverwarming aanbrengen. Zo'n vloer is ideaal wanneer je kinderen hebt die graag op de vloer spelen. Het doet daarbij niet alleen warm aan, maar de vloer zal dan ook aangenaam warm zijn. De vloeren zien er geweldig uit. De uitstraling is prachtig en ook het onderhoud is vrij eenvoudig. De vloer heeft een levensduur van 30 tot 60 jaar en kun je in patronen laten leggen. Kijk eerst in een showroom wat je in je woning wilt hebben. Voor kwaliteits parket vloer en andere houten vloeren kijk je bij Hazekamp Parket

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën